CV Foto Meikkaus Maskeeraus Pigmentointi Koulutus Air-Brush Artikkelit Minš

MINÄ OPETTAJANA

Olen kuullut kymmeniä kertoja kysymyksen: ”miksi sinulla ei ole omaa koulua”? Nyt, vuonna 2011, minulla on! Tässä tarinaa siitä, miten tähän on tultu.

Olen Suomessa ensimmäinen joka on saanut koko maskeerauksen koulutuksensa ulkomailla, Pariisissa. Kouluaikana suunnittelin perustavani ensimmäisen suomalaisen maskeerauskoulun. Palattuani Ranskasta 1983 työpiirit olivat todella pienet, ja maineeni kiiri kulovalkean tavoin niin, että ajatukset koulun perustamisesta jäivät nopeasti taka-alalle. Sitä paitsi mielestäni oli mielenkiintoisempaa ja opettavaisempaa työskennellä kuvauksissa, Kansallisteatterissa ja Oopperassa!
Siispä muun maskeeraajantyöni lisäksi aloin opettaa sivutoimisesti vuonna 1984 Suomen ensimmäisessä maskeerauskoulussa Face-Artissa. Sen jälkeen olen opettanut jatkuvasti lukuisissa alan kouluissa ja oppilaitoksissa. Kahdessa koulussa olen toiminut pääopettajana. Olen opettanut kymmeniä alalla toimivia maskeeraajia kuten Riku Campo, Mariela Sarkima, Suvi Tiilikainen, Noora Hautakangas, Kadi Kaljula, Miika Kemppainen, Ville Äikäs, Muru Ritala, Laura Andersson, Ari Arvola, Jari Kettunen, Ilkka Ruotsalainen, Mira Aalto, Iiris Virranta…
Olen ollut suunnittelemassa ja luomassa maskeeraajan ammattitutkintoa sekä neljän maskeerauskoulun opetussuunnitelmaa. Kaksi vielä toimivista kouluista noudattaa niitä edelleen.

Toimin aktiivisesti arvioitsijana teatterialan ammattitutkinnoissa. Näin ollen minulla on erinomainen näköala koko Suomen maskeerauksen koulutuksen kenttään!

Yksityiskoulut ovat olleet hitaita muutoksiin, opetussuunnitelmat ovat olleet samoja jo lähes 30 vuoden ajan! Olen oppinut sivusta muiden maskeerauskoulujen tekemistä virheistä ja seurannut minkälaisia kasvukipuja koulu voi pahimmillaan kohdata. Tekniikka ja välineet ovat muuttuneet dramaattisesti ja kehittyvät jatkuvasti. Niinpä maskeerauksen opetuksenkin olisi syytä muuttua!

Kasvatustieteessä puhutaan paljon elinikäisestä oppimisesta jota olen noudattanut tietämättäni koko työurani aikana. Pariisin maskeerauskoulun ja lukuisien alan kurssien lisäksi olen kouluttanut itseäni peruukinteon, hiusten kampaus, leikkaus ja väri kursseilla. Olen näyttötutkintomestari, saavuttanut Make Up For Everin korkeimman mahdollisen tasoluokituksen 5, ja nyt, viimeisimpänä, suorittanut Helsingin Yliopistossa ammattiopettajan pedagogisen pätevyyden. Haluan tulla niin hyväksi ja päteväksi ammattiopettajaksi kuin on mahdollista, joten olen syventämässä parhaillaan Tampereen Yliopistossa kasvatustieteen aineopintoja cum laude approbatur -ohjelmassa.

Palat ovat loksahtaneet yhteen ja ymmärrän opiskeluvimmani ja sen, miksi en ole aiemmin halunnut omaa koulua! Kaikki nämä työ-, ja opetusvuodet ovat olleet pohjustusta omalle koululle, MUFE ACADEMYLLE. Haluan tehdä siitä kollegoideni Julius Sepposen ja Tuija Luukkaisen sekä muiden parhaiden maskeerausalan konkareiden kanssa Suomen johtavan, uudenaikaisimman ja yksilöllisimmän maskeerauksen oppilaitoksen! Tervetuloa kouluumme, Make Up Your Future.
www.mufeacademy.fi

 

 

 


Juontamassa Kauneus ja terveys -messuilla maskeerauskilpailuja.
Kuva: Mikael Rantalainen